Corianna

 • What was the reason why you start cycling?

  Ik ontdekte mijn liefde voor de fiets toen ik op de middelbare school zat. Opgroeiend in Zeeland reed ik graag op de fiets langs de kust. Jaren later ben ik eens op een geleende racefiets gestapt en ik vond het fietsen meteen nog leuker. Inmiddels kan ik me bijna geen week indenken waarin ik niet gefietst heb. Fietsen is voor mij een heerlijke manier om met mijn lijf bezig te zijn, te ontspannen, en te genieten van de natuur.

  How much time do you spend for cycling (training and races)?

  De hoeveelheid tijd die ik op de fiets zit, is afhankelijk van het seizoen en de gestelde doelen. Doorgaans train ik doordeweeks bij een vereniging of rijd ik met een groep fietsmaatjes, en probeer ik in het weekend zoveel mogelijk kilometers te maken.

  What are your personal strength? (geduld, vriendelijk, sprinten, klimmen, teampersoon, aanjager….)

  Klimmen vind ik het allerleukst om te doen op de fiets; een pittig parcours op hoogte en bij voorkeur in de zon. Niet dat daar perse mijn kracht ligt, maar dat doe ik wel heel graag.

  What do you want to reach this season in the team?

  Dat we als team meer op elkaar ingespeeld raken als we een gezamenlijke wedstrijd rijden, en dat daarbij individuele sterktes nog meer benut worden.

  Which is your favorite pro race and why?

  Ik kijk graag naar de bergritten van de Giro, Tour de France en Vuelta. Er is niet een race die er voor mij echt uitspringt.

  Do you have any idols in cycling and why?

  Nee, die heb ik niet. Ik vind de mannen die de Tour kunnen rijden wel echte bikkels!

  Why do you like to be part of Team AanZee Oostvoorne?

  Het leuke vind ik dat wij een damesteam hebben waarin ik  vrouwen ontmoet die de fietspassie delen. Er zijn naar verhouding weinig fietsende dames en dat is jammer. Ook vind ik het delen van kennis en ervaring een verrijking. De gezamenlijke wedstrijden waren voor mij een duwtje in de rug om toch eens wat vaker bij een vereniging te gaan kijken, en dat bevalt heel goed.

  What do you like the most about the Team AanZee Oostvoorne?

  Gezamenlijk toewerken naar uiteenlopende doelen waarbij er plaats is voor het individu en het team. Daarbij is er ruimte voor veel gezelligheid, en het uitwisselen van tips en trics.