Jasper de Kort

What was the reason why you start cycling?

Ik ben begonnen met wielrennen omdat het studentenleven was iets te leuk geworden was en dat was te merken. Die zomer ben ik echter de Tour gaan volgen en vond ik dit zo gaaf dat ik zelf wedstrijden wilde gaan rijden. Daarna ben ik eigenlijk direct begonnen met echt trainen.

What’s your profession?

Op dit moment ben ik student geneeskunde en werk ik op de Spoedeisende Hulp op het Ikazia ziekenhuis.

How much time do you spend for cycling (training and races)?

De tijd die ik besteed aan wielrennen is echt per week heel verschillend afhankelijk van hoeveel tijd ik heb. In een ideale week train ik rond de 15 uur verdeeld over sportschool en fietstraining. Dit haal ik helaas niet al te vaak vanwege m’n studie en werk.

What are your personal strength? (geduld, vriendelijk, sprinten, klimmen, teampersoon, aanjager….)

Mijn persoonlijke kracht zit denk ik voornamelijk in het feit dat ik, ongeacht hoe kapot ik ben, nog steeds na kan blijven denken over de mogelijke tactieken en hoe we deze het beste uit kunnen voeren. Daarnaast probeer ik ook zo goed mogelijk mijn sprints te trainen en uit te voeren.

What do you want to reach this season in the team?

Dit seizoen wil ik proberen om als team een aantal wedstrijden te winnen en dan voornamelijk omdat we onze strategie goed uit hebben kunnen voeren. Persoonlijk wil ik een aantal sprintoverwinningen zien te behalen.

Which is your favorite pro race and why?

Mijn favoriete race is Paris-Roubaix; dit is echt een pure fysieke afmattingsstrijd waar ik echt ontzettend van kan genieten. Dit is ook een van de weinige races, samen met de Ronde van Vlaanderen die ik altijd in het geheel probeer te kijken en ook nog wel eens terugkijk als ik op de Tacx zit te trainen.

Do you have any idols in cycling and why?

Mijn idool in wielrennen is niet echt origineel, maar is natuurlijk Peter Sagan. Daarnaast ben ik ook een fan van Tom Boonen en Tom Dumoulin.

Why do you like to be part of Team AanZee Oostvoorne?

Ik ben blij lid te zijn van Team Aan Zee Oostvoorne. Niet alleen is de teamsfeer ontzettend goed maar iedereen doet ook graag zijn best om echt als team te werken. Hierdoor is het wielrennen niet alleen leuker maar zijn de resultaten ook beter!

What do you like the most about the Team AanZee Oostvoorne?

Er is natuurlijk niets mooiers dan een wedstrijd winnen van mensen die sterker zijn dan je zelf bent omdat je als team zo goed samenwerkt.