Jurg Goeree

What was the reason why you start cycling?

Ik ben begonnen met fietsen als alternatief toen ik vanwege een blessure moest stoppen met voetballen. Wielrennen heeft mij altijd geïnteresseerd en ben met een fiets van opa gaan proberen! Liefde op het eerste gezicht en nog steeds een hele fijne hobby welke misschien een beetje uit de hand loopt…

What’s your profession?

Ik ben Operationeel Manager bij Facilicom en ben verantwoordelijk voor het facilitaire bedrijf bij een aantal opdrachtgevers. www.linkedin.com/in/jurggoeree

How much time do you spend for cycling (training and races)?

In de zomer probeer ik elke week minimaal 3x week op de fiets te stappen.  In de winter vul ik mijn tijd met functionele krachttraining en zwem ik 2x per week.

What are your personal strength? (geduld, vriendelijk, sprinten, klimmen, teampersoon, aanjager….)

Ik bijna 40 en maak mezelf geen illusies meer in een peloton vol jonge renners! Maar als ik in het peloton rij vind ik het leuk om mijn steentje bij te dragen aan de teamprestatie door een gat dicht te rijden of mijn ploeggenoten uit de wind te houden zolang ik het vol hou!

What do you want to reach this season in the team?

Dit jaar heb ik een duo-triatlon (Challanger Almere) als grootste uitdaging! Hier zal ik het zwemmen en fietsen voor mijn rekening nemen. Mijn buurman zal de marathon lopen. We gaan net als vorige jaar voor een podiumplaats in de halve triatlon van Ter Heijden en een PR in Almere. Daarnaast heb ik mijn zinnen gezet op goede tijdritprestaties tijdens RLAP. Maar ook mijn teamgenoot in het groen te rijden in de WPR-wedstrijden is een doel op zich dit jaar!

Which is your favorite pro race and why?

Het WK is mijn favoriete race van het jaar. Geen sponsorbelangen maar de beste renner met de beste ploeg om zich heen wint op het eind. Het rijden in de regenboogtrui moet iets magisch zijn!

Do you have any idols in cycling and why?

Ik ben altijd al fan geweest van de punchers in het peleton. Mannen als Kristoff spreken mij aan in het huidige peleton. Maar mijn all-time favorite is toch Tom Boonen.

Why do you like to be part of Team AanZee Oostvoorne?

Het team heeft mij beter leren fietsen. Samen is niet alleen is iets wat mij aanspreekt en daar staat het team voor. Het gaat niet om de duurste fiets, of gladste benen. Het winnen van koersen met een vooraf bedacht plan is het echt het mooiste wat er is!

What do you like the most about the Team AanZee Oostvoorne?

De ambitie die de ploegleiding heeft met dit team. Elk jaar wordt het een stukje professioneler.