Noemi van der Borcht

What was the reason why you start cycling?

Ik ben geboren in Oudenaarde (België) en daar zag ik elke zaterdag en zondag verschillende wielerploegen, maar ook recreanten langsfietsen. Ik merkte al vrij snel dat ik het wielrennen interessant vond en ik het zelf ook wilde gaan doen.

What’s your profession?

Op dit moment ben ik student aan de Willem de Kooning academie, waar ik de studie Leisure management volgt. Ik zit nu in mijn eerste jaar.

How much time do you spend for cycling (training and races)?

Ik fietste in het begin eigenlijk alleen maar wanneer ik zin had, maar sinds ik bij Team aan Zee Oostvoorne zit prober ik 3 á 4 keer per week te fietsen. Daarnaast fiets ik 1 trainingkoers door de weeks en 1 koers per 2 weken in het weekend.

What are your personal strength? (geduld, vriendelijk, sprinten, klimmen, teampersoon, aanjager….)

IIk vind het het leukste om te klimmen en af en toe te sprinten. Daarnaast ben ik rustig en ik merk dat dat goed van pas kan komen op bepaalde momenten.

What do you want to reach this season in the team?

Graag zou ik dit seizoen het team meer willen helpen tijdens een wedstrijd. Ik zou meer meer een rol willen spleen bij het aantrekken van de sprint en het controleren van het peloton als er een groep is weggereden.

Which is your favorite pro race and why?

De Ronde van Vlaanderen vind ik de leukste race, omdat het een heel zwaar parcours is, maar ook omdat het een hele mooie streek is waar deze wedstrijd plaatsvindt. Ik ben ook geboren in deze streek end at spelt hier natuurlijk ook een rol in.

Do you have any idols in cycling and why?

Greg van Avermaet is mijn favoriete renner, omdat hij in eigenlijk elke koers een rol van betekenis kan spleen. Ik vind het ook een hele sympathieke renner, omdat hij altijd eerlijk is en toegeeft als hij wat minder was of een fout heft gemaakt.

Bij de vrouwen kijk ik erg op naar Jolien D’hoore, omdat ze zowel op de baan als op de weg goed kan presteren. Ze is ook heel fijn om naar te luisteren en te kijken, ze geeft ze altijd 100%. Daarnaast kijk ik ook op naar Pauline Ferrand Prévot, omdat zij in bijna alle diciplinces uit de voeten kan en in elke discipline het beste van zichzelf geeft.

Why do you like to be part of Team AanZee Oostvoorne?

Ik wil deeluitmaken van dit team, omdat de sfeer binnen het team heel goed en gezellig is en we werken als een professionele ploeg. De ploeg blijft zich ook verder ontwikkelen, met als voorbeeld hiervan onze eigen Ride Like A Pro kalender. Tijdens het seizoen hebben we binnen de dames groep ook een eigen trainingkalender en deze training worden begeleid door Gijs zelf en/of Nick.

What do you like the most about the Team AanZee Oostvoorne?

Ik vind het mooi om te zien hoe de ploeg zich blijft ontwikkelen en wat er allemaal gedaan wordt om de ploeg zo professioneel mogelijk te laten lijken. Ik vind het ook leuk dat we als ploeg zijnde inspraak kunnen/mogen hebben in bepaalde zaken. Het zorgt ervoor dat de ploeg zo is opgericht dat iedereen het naar zijn zij heft!